Zoeken

Bèta-excellent

Nederland heeft een schrijnend tekort aan technici als neurobiologen, tandtechnici, laboratoriumanalisten, natuurwetenschappers en ga zo maar door. Het Schoonhovens College draagt graag een steentje bij aan het terugdringen van dat tekort. Dat doen we door de meest talentvolle onderzoekers onder onze leerlingen op te sporen en hen te motiveren zich verder te ontwikkelen binnen de bèta-vakken.

Voor leerlingen in leerjaar 2 of 3 organiseren we tien keer per schooljaar de Bèta-middagen. De bèta docenten selecteren een aantal leerlingen uit deze klassen die het programma kunnen gaan volgen. Je leert er hoe je wetenschappelijk onderzoek doet en hoe je experimenten uitvoert. Leerlingen die graag de diepte in gaan bij de vakken biologie en wiskunde kunnen namens het Schoonhovens College deelnemen aan de landelijke Olympiades. 

Sommige leerlingen volgen buiten school speciale programma’s op de universiteit in Delft of Rotterdam in voorbereiding op hun vervolgstudie. Het Schoonhovens College faciliteert leerlingen daarin. Zo heeft een van onze eindexamenleerlingen in november 2015 de eenjarige Junior Med School van de Erasmus Universiteit afgerond. Zij isin mei 2016 voor haar eindexamen geslaagd en kreeg gegarandeerd een plaats voor de studie Geneeskunde.