Zoeken

actie fietsverlichting 'Ik val op!'

Bericht geplaatst op: 7-11-2019

Reparatieactie fietsverlichting op Schoonhovens College

Op vrijdag 15 november organiseren het Schoonhovens College en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een reparatieactie fietsverlichting. Een actie waarbij, onder schooltijd, de fietsverlichting van de leerlingen kosteloos wordt gerepareerd.

Het gaat dan niet enkel om het vervangen van de batterijen, maar indien nodig wordt er zelfs een nieuwe koplamp op de fiets gezet. Dit hele mooie aanbod is natuurlijk niet onbeperkt. Per deelnemende school worden er maximaal 100 fietsen gerepareerd. Een aantal fietsen dat helaas wel vaak wordt gehaald bij dergelijk acties, daar tussen de 10 en 20% van de fietsen geen goede verlichting heeft. Het bereik van deze actie is echter veel groter dan de 100 leerlingen waarvan de fiets wordt gerepareerd. Zo communiceert de school voorafgaand aan actie over het thema fietsverlichting, dit onder meer door (digitale) posters en een tekst in de nieuwsbrief.

Na afloop van de actie is er een terugkoppeling naar de leerlingen en de ouders. In totaal organiseert VVN deze actie op vier scholen in Zuid-Holland. Met de vier acties zetten de scholen, VVN en de provincie Zuid-Holland extra in op het belang van goede fietsverlichting. 

#Meedoenismakkelijk #mvd01. ===========================================================================================

 


Terug