Zoeken

uitwisseling Italië V5

Bericht geplaatst op: 13-11-2019

Nederlands-Italiaans jubileumjaar

Het Schoonhovens College heeft al 12,5 jaar een zeer hechte vriendschapsband met de Italiaanse school ‘Blaise Pascal’ uit Reggio Emilia in Italië. Ieder jaar zijn er twee uitwisselingsweken, de Italianen komen één week naar Nederland en de Nederlanders gaan één week naar Italië. Een groep enthousiaste docenten uit Schoonhoven en Reggio onderhoudt de onderlinge contacten en organiseert in beide landen een zeer afwisselend cultureel programma. Ieder jaar is er een nieuw deelthema waarbinnen alle opdrachten vallen. Dit jaar is het thema: Wings!

Van 13 t/m 18 oktober waren de leerlingen uit Italië te gast bij de leerlingen van vwo 5 en hun families. Steeds werd gewerkt in gemixte Italiaans-Nederlandse groepen om zoveel mogelijk samenwerking te stimuleren. De leerlingen volgden samen lessen op school, werkten aan creatieve opdrachten (zie foto’s) en bezochten vooraanstaande Nederlandse musea in Leiden, Den Haag en Amsterdam zoals bijvoorbeeld Esher in het paleis, het Rijksmuseum, Rembrandthuis en natuurlijk het van Gogh museum. De opdrachten waren vooral gericht op kunst en cultuur en sloten nauw aan bij de leerdoelen voor het vak CKV/Arts and Culture. De uitwisselingsweek werd volgens de vaste traditie afgesloten met een diner voor en door alle leden van de Nederlandse gastgezinnen (in totaal zo’n 250 personen) in de aula van het Schoonhovens College. 

We zijn ontzettend trots op deze prachtige uitwisseling en op iedereen die zich ieder jaar weer inzet om het tot een succes te maken: docenten, ouders en leerlingen!

In maart 2020 gaat vwo 5 naar Italië voor het tegenbezoek. 


  

  

 


Terug