Zoeken

     

    

Wat ga jij doen na school?

Als je op het voortgezet onderwijs zit, weet je vaak nog niet wat je gaat doen na het behalen van je schooldiploma. Er zijn zoveel mogelijkheden! Juist dan kun je wel wat hulp gebruiken van onze afdelingsdecanen. Deze opleidingscoaches begeleiden je persoonlijk bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding of beroep. Per afdeling organiseren ze daarvoor allerlei activiteiten. Zodat jij een duidelijk beeld krijgt van de verschillende opleidingen en beroepen.

Op de mavo geven decanen in het tweede leerjaar tijdens mentorlessen loopbaanorientatie en -begeleiding (LOB). Decanen komen bij havo en vwo in klas 3 en hoger in beeld, eerst klassikaal en later individueel. Ouders betrekken ze ook bij de keuze voor een vervolgopleiding of beroepskeuze. Decanen zorgen ervoor dat je samen met je ouders een weloverwogen keuze kunt maken over je eigen toekomst.

De decanen van het Schoonhovens College hebben een eigen portal. Hier vind je allerlei informatie over beroepskeuzes en opleidingen voor mavo of havo/vwo.