Zoeken

ICT op het Schoonhovens College

Werken op Chromebooks

We willen graag dat onze leerlingen straks moeiteloos meedraaien in een moderne maatschappij. Daarvoor zijn samenwerken, communiceren en werken in een online omgeving belangrijke vaardigheden. Wij werken daarom sinds schooljaar 2015-2016 met Chromebooks. Deze betaalbare computers starten snel op, hebben een ingebouwde virus-protector en zorgen ervoor dat documenten opgeslagen worden in de cloud. Dat maakt ze heel geschikt voor het onderwijs.

Digitaal onderwijs

Chromebooks + ijzersterke internetverbinding = moeiteloze integratie binnen ons onderwijsaanbod. Voor het kernvak Engels bijvoorbeeld gebruiken we in leerjaar 1 en 2 een volledig digitale lesmethode. Leerlingen gaan daarmee eerst thuis online aan de slag. In de les zelf komt daardoor meer tijd vrij voor activiteiten, projecten en discussies.

Bij andere vakken worden de Chromebooks gebruikt naast de boeken. We verwachten een geleidelijke verschuiving van onderwijs via uitsluitend boeken naar een combi van onderwijs via boeken ondersteund door digitaal onderwijs en volledig digitaal onderwijs.