Zoeken

Onderbouw

Zit je in leerjaar 1 of leerjaar 2, dan zit je in de onderbouw. Op de locatie Albert Plesmanstraat hebben we verschillende soorten brugklassen: dakpanklassen en homogene brugklassen.


Dakpanklassen

Dakpanklassen geven leerlingen de mogelijkheid om te groeien. Leerlingen krijgen wat langer de tijd om uit te zoeken waar ze het best op hun plek zijn. Het is ook niet zo’n ramp als het eventjes wat minder gaat in een dakpanklas.

We hebben de volgende dakpanklassen:

  • 1 vwo/havo

  • 1 havo/mavo

  • 2 vwo/havo

De vwo/havo klas is er voor vwo-leerlingen die nog wat zelfvertrouwen moeten opbouwen of voor de goede havo-leerling met vwo-ambitie.

De havo/mavo-klas is er voor havo-leerlingen die nog wat zelfvertrouwen moeten opbouwen of voor de goede mavo-leerling met havo-ambitie.

In de dakpanklassen wordt op het hoogste niveau les gegeven, met diferentiatie naar het lagere niveau.Homogene klassen

Soms is een homogene klas voor een leerling meer voor de hand liggend. We hebben de volgende homogene klassen:


Tweetalig vwo: klas1 en 2  t-vwo

Tweetalig vwo is ons aanbod voor vwo-leerlingen die een extra uitdaging willen. Tweetalig vwo wordt ook wel het moderne gymnasium genoemd. Het is onderwijs op het hoogste niveau, met een specifiek programma en aanbod, waarvoor ouders betalen. Logischerwijs is dit dus een homogene klas.


Vwo: klas 1 en 2 vwo

De homogene vwo-klas is er voor de echte vwo-leerling die geen interesse heeft in die extra uitdaging van het tto, maar wel graag in hoog tempo op hoog niveau samen met anderen leert.


Leerlingen met een vwo-advies kunnen dus drie routes volgend: de tto-klas, de vwo-klas of de vwo/havo-klas.


Mavo: klas 1 en 2 mavo

Er is een groep leerlingen met een specifiek mavo-advies, waarvan vrijwel zeker is dat mavo het hoogst haalbare niveau is en die gebaat is bij een specifieke begeleiding vanaf leerjaar 1. In de homogene mavo-klas krijgt de leerling meer mentoruren en minder vakken (geen Frans), waardoor er meer focus is en de motivatie van deze leerlingen naar verwachting stijgt.


Leerlingen met een mavo-advies kunnen dus twee routes volgen: de mavo-klas of de havo/mavo-klas.