Zoeken

leerlingen klas 2 (VW) op ontdekkingstocht

Bericht geplaatst op: 18-2-2016

Opnieuw zijn tweedeklassers van het Schoonhovens College een week lang op pad om bedrijven of instellingen te bezoeken om te zien waar hun toekomst ligt.  ‘’Dat betekent voelen, proeven en ruiken van 15 tot 19 februari’’, zegt docent en coordinator Evelien van Kats, die samen met haar colletga Gerard Heppenhuis een passend rooster heeft gemaakt voor zo’n 140 leerlingen.

‘’Hun ervaringen kunnen straks bepalend zijn voor hun studiekeuze’’

 

Onder leiding van docent Hiske van der Zweep zijn de leerlingen Zorg en Welzijn aan de slag gegaan met het maken van een activiteitenbox voor het Kinderdagverblijf Schoonhoven en Stichting Gemiva. Bij Bouwen, Wonen en Interier ontwerpen de leerlingen onder leiding van docent Tom van Kats een woning van massief hout aan de hand van geprefabriceerde elementen. Ook zijn de leerlingen op architectuurreis geweest naar Rotterdam.

Logistieke bedrijven en groothandelscentra behoorden tot de adressen voor leerlingen van handel en administratie. Zij krijgen ook onderricht in het vormgeven van websites op internet. Voor degenen die interesse hebben in produceren, installeren en energie hebben de vele bedrijven in Schoonhoven werkzaam in deze sectoren hun deuren geopend.

         

                 

                                      


Terug