Zoeken

Softbal dames naar landelijke finale

Bericht geplaatst op: 20-4-2018

Voorronde Olympic Moves Softbal meisjes Schoolteam 

Afgelopen dinsdag 17 april zijn we met tien 3e en 4e klassers afgereisd naar Utrecht. Hier speelden we de voorronde voor het onderdeel softbal. Doel was om ons te plaatsen voor de finale, die 8 juni op Papendal plaatsvindt. 

De eerste school waar we tegen aantraden was het Leidsche Rijn College. Een schoolteam met een aantal meisjes die op softbal zitten. We startten aan slag en Aline scoorde bijna direct een punt! De sfeer zat er goed in en de wedstrijd was ongelofelijk spannend. De tegenstanders waren erg fanatiek, wat tot veel discussies leidde. Ons team hield gelukkig het hoofd koel en won de eerste wedstrijd met 12-9. 

Direct hierna speelden wij onze tweede wedstrijd tegen het Newman College in Breda. Zij hadden de eerste wedstrijd verloren en probeerden het ons heel moeilijk te maken. De eerste inning ging gelijk op, tussenstand 7-7. De tweede inning maakten we het verschil. Het Newman College scoorde slechts 1 punt en wij 5 punten! Eindstand 12- 8. Kort hierna werd de wedstrijd afgefloten. Het doel was bereikt!!!

Op naar de finale op 8 juni!