Zoeken

tweedeklassers (VW) bezoeken slagerij

Bericht geplaatst op: 30-5-2018

‘Jong geleerd, oud gedaan’ bij Dag van de Slager 2018

Het thema van de Dag van de Slager 2018 is ‘jong geleerd, oud gedaan’. Hiermee kan nog beter de doelstelling van initiatiefnemer Sovvb onder de aandacht worden gebracht: jonge mensen enthousiast maken voor het slagersvak.

Afgelopen donderdag 24 mei hebben 24 leerlingen van het Schoonhovens College, locatie Vlisterweg een bezoek gebracht aan Fred van Laar , ambachtelijke slager & catering gevestigd te Bergambacht.

Meneer van Laar wilde de Dag van de Slager niet onopgemerkt voorbij laten gaan en besloot een aantal leerlingen van het Schoonhovens College een kijkje in de keuken te geven.

‘’Als school hechten we grote waarde aan het ontwikkelen van een realistisch beroepsbeeld, dus een kans als deze laten we niet zomaar voorbij gaan’’, aldus een van de decanen.

Leerlingen kregen een rondleiding door de winkel, waarbij verteld werd wat er allemaal komt kijken bij het slagersvak. Naast de rondleiding, mochten de leerlingen ook zelf aan de slag met het maken van een verse worst, die na afloop direct geproefd werd. Wat een ontzettende leuke en leerzame ochtend voor de leerlingen. We willen alle medewerkers van slagerij Fred van Laar hartelijk bedanken!