Zoeken

BWI-3 wint BouwJeBootje.nl-project

Bericht geplaatst op: 15-7-2018

BWI-3-dames winnen Volvo Ocean Race 2018: Mooiste boot !


De week van 24 juni -1 juli was een feestweek in Scheveningen vanwege de finish van de Volvo Ocean Race 2018. Onze school en in het bijzonder BWI 3 heeft meegedaan aan het BouwJeBootje.nl-project dat hieraan verbonden was. De bedoeling was om roeiboten te bouwen en deze te presenteren op het evenement rondom de race.

Wij hebben vijf bouwpakketten gekregen met daarbij lijm, schroeven, wielen, verf en een handleiding. De leerlingen hebben in vier teams hard gewerkt aan het ontwerpen, bouwen en afwerken van de boten en de roeispanen. Het was belangrijk dat ze als team goed samenwerkten.

Het resultaat mocht er zijn. Vier prachtige boten rolden afgelopen woensdag 27 juni het strand op met de klinkende namen als Beerboat, The Viper, Bananenboot en The Beach Boat. Na een parade over het evenemententerrein, gingen de boten te water en moest de bemanning langs de jury varen. De jury bestond uit zeilers uit de race.

Van de 65 aanwezige boten is de The Beach Boat van Chinouk, Lizzy, Kimberley, Sita en Abeer verkozen tot Mooiste Boot. De dames kregen de beker uitgereikt door Carolijn Brouwer, één van de zeilers (en een bekende Nederlandse zeilster) van de snelste boot in de Volvo Ocean Race 2018, de Dongfeng.

De heren van de Bananenboot hebben hierna, onder begeleiding van meneer Berman, de zeewaardigheid van hun eigen boot getest. Het resultaat was, ondanks de hoge golven, zeer positief!

Vanwege tijdgebrek hebben we maar vier boten kunnen bouwen, er is dus nog een bouwpakket over. Die gaan we volgend schooljaar in elkaar zetten, tevens zal dan één van de bestaande boten worden omgebouwd tot zeilboot. We hopen nog veel plezier te hebben van de boten, zoals bijvoorbeeld bij de poldersurvival.

De boten en de prijsbeker zijn te zien bij BWI, lokaal 60, VW.


Terug