Zoeken

40-jarig jubileum Leen Prins

Bericht geplaatst op: 7-10-2018

Jubilaris Leen Prins: Iedereen is belangrijk


 
Het leek veel op een aflevering van het vermaarde televisieprogramma 'In de hoofdrol' van Mies Bouman. Leen Prins was donderdagavond 4 oktober het onbetwiste middelpunt tijdens een bijeenkomst in de kantine van het schoolgebouw aan de Vlisterweg.

Zijn 40-jarig onderwijsjubileum was aanleiding voor speeches, cadeaus en een smakelijk buffet, dat door cateraar Lekkerr was verzorgd. Vierdeklassers van de afdeling Zorg & Welzijn voorzagen de gasten van hapjes en drankjes.

Gezeten op een fauteuil – met uiteraard een Telstar-shawl om zijn nek en een biertje binnen handbereik – liet Leen Prins alle loftuitingen over zich heen gaan. Zijn ogen werden pas vochtiger toen zijn beide kleinkinderen uit IJmuiden in beeld kwamen op een groot scherm om hun trotse opa op de korrel te nemen. Op vragen van afdelingshoofd Maurits de Bruin gaven zij blijk van grote kennis omtrent hun grootvader, die na een nederlaag van Telstar altijd zegt: 'We hebben in ieder geval lekker gegeten.'

Leen Prins werd door rector Ger Schenk omschreven als een sociaal, collegiaal en verbindend persoon. ,,Een betrokken en bevlogen netwerker, die steeds oplossingsgericht aan de slag gaat. Hij heeft dit vmbo toekomstbestendig gemaakt.” Esther van Looyengoed, vestigingsdirecteur van de locatie Albert Plesmanstraat, zag hem als boegbeeld van het vmbo. ,,Een man met daadkracht. Soms wat ongeduldig, maar wel iemand die de belangen van de school goed in het oog houdt.” Leen Prins zelve ziet het succes van het vmbo vooral het resultaat van collectieve betrokkenheid. ,,Iedereen is belangrijk. Je kan het niet alleen. Onze familiecultuur is het sterke punt.”

De jubilaris kan terugblikken op succesvolle jaren, waarin het vmbo doordrong tot de top van Nederland. De boodschap van Prins is duidelijk: nauwe samenwerking met het bedrijfsleven is de manier om leerlingen intern en extern op te leiden. ,,Richt de blik naar buiten, want daar doe je ervaring op. Daar ligt je toekomst. Met apparatuur zoals een lasrobot, computergestuurde freesmachine en elektrische knipschaar kunnen leerlingen op school kennismaken met de moderne werktuigen. Dat is nodig om straks direct aan de slag te kunnen of in een vervolgstudie op het mbo je niveau te verhogen. Op deze manier bereiken we het optimale resultaat”, aldus Leen Prins.
Tekst: Pieter van der Laan

Foto's: John Wijntjes

Terug