Zoeken

Herzlichen Glückwunsch !!

Bericht geplaatst op: 12-6-2016

Herzlichen Glückwunsch !!!!

De eerste lichting leerlingen uit V5 en H5  van het Schoonhovens College is geslaagd voor het Goethe- Zertfikat op ERK- niveau B2. Dit zijn: Hannah Joosen, Samantha Wolters, Dyanne van Wurmond, Sanne van Baaren, Anouk Gelderblom, Giovanni Goudie en Bhodi Stuivenberg.

Wereldwijd (h)erkend
De examens van het Goethe Institut, de organisatie die wereldwijd het Duits promoot en internationaal erkende taalcertificaten uitgeeft, zijn gekoppeld aan de niveaus van het Europees Referentiekader voor de Talen (ERK). De niveaus variëren van A1 (beginner), A2, B1, B2, C1 tot C2 (bijna moedertaal niveau). Het voordeel is dat wereldwijd in principe bekend is wat de niveaus inhouden, hetgeen bijvoorbeeld bij een HAVO of VWO-diploma met Duits in het pakket niet het geval is. In Duitsland weet men dan niet welk niveau Duits dat inhoudt. Om aan een Duitse universiteit te kunnen studeren, wordt B2 geëist. Vaak wordt het B2-niveau ook vereist als minimum niveau om in Duitsland te werken. Dit geldt bijvoorbeeld voor piloten die hun geluk in Duitsland willen beproeven.

Hoe ziet zo’n Goethe examen er nu uit?
De Goethe taalexamens Duits bestaan altijd uit de vier vaardigheden lezen (Leseverstehen, 3 à 4 oefeningen, m.n meerkeuze), luisteren (Hörverstehen, 1 invuloefening en 1 meerkeuze oefening), schrijven (schriftlicher Ausdruck, invuloefening of correctie-oefening en een brief) en spreken (mündlicher Ausdruck, korte monoloog en gesprek met medekandidaat).

Terug