Zoeken

Junior Speaking Contest op HSC

Bericht geplaatst op: 24-2-2019

10 scholen voor tweetalig onderwijs houden speechwedstrijd in Schoonhoven

 

Op dinsdag 19 februari kwamen leerlingen uit het 2e en 3e jaar van 10 verschillende scholen voor tweetalig onderwijs uit de regio Zuid-Holland en Utrecht bij elkaar op het Schoonhovens College voor de Regionale Ronde van de Junior Speaking Contest. 
Ieder jaar worden tto leerlingen uitgedaagd om een eigen Engelstalige speech te schrijven en voor te dragen voor publiek. De competitie is opgezet is door NUFFIC- de Nederlandse organisatie voor internationaliseren in onderwijs- en het landelijke netwerk van tto scholen. Het thema van de Junior Speaking Contest was dit jaar "What makes the world go round?". En al gauw bleek dat de leerlingen met dit thema weer vele verschillende kanten op konden! 
Op elke school werd uit de voorronde de leerling met de beste speech geselecteerd om naar de Regionale Ronde door te gaan. 

De 20 deelnemers van de Regionale Ronde van de Junior Speaking Contest op het Schoonhovens College maakten het niet gemakkelijk voor de juryleden! De jury sprak na afloop lovende woorden over alle speeches en was vooral onder de indruk van de manier waarop de leerlingen hun speech persoonlijk hadden weten te maken. De titels van de uiteindelijk winnende speeches waren: 'I believe I can fly' en 'We're all crew'. Ook de 2 vertegenwoordigers van het Schoonhovens College deden het heel goed in de wedstrijd, maar zij zijn helaas niet door naar de nationale ronde die half april plaatsvind in het theater in Amersfoort. 
De organiserende docenten van het tto team werden bijgestaan door enkele tto leerlingen uit de bovenbouw die de presentatie van de contest voor hun rekening namen en het question-panel vormden. In de pauzes waarin de jury delibereerde gaven bovenbouwleerlingen van het Schoonhovens College bovendien in een spetterend optreden alvast een voorproefje van SC on Stage, dat na de voorjaarsvakantie zal plaatsvinden.

 

 


Terug