Zoeken

Finaleplaats Vakkanjers!!

Bericht geplaatst op: 20-3-2019

Onze Vmbo-leerlingen klas 1, Rik Vermeulen en Gatien Rutten hebben vandaag een ticket naar de landelijke finale van Vakkanjers in de wacht gesleept tijdens de regiofinale bij het Techniek Innovatiehuis. In Den Haag presenteerden verschillende teams van verschillende scholen hun ideeën voor een monument van nu, in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De teams kwamen naar Den Haag met allerlei verschillende ontwerpen. Van een dansvloer waarop je danst voor vrijheid, zwanen als teken van liefde tot een kop van jut omdat je energie en kracht in vrijheid moet steken.

Onze leerlingen hebben een ‘fusebag’ bedacht, een normale schooltas met infuus, zodat als je ziek bent, je toch vrij bent om te gaan en staan waar je wilt.

Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De challenge ‘vrijheid in beweging’ daagt de teams uit hun kijk op vrijheid te verbeelden in een monument van nu. Een moNUment dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft. Bijvoorbeeld met licht, interactie en energie.

Vakkanjers LIVE

De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de landelijke finale: Vakkanjers LIVE op donderdag 13 juni in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Hier pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury. Benieuwd naar de uitvindingen en monumenten van onze Vakkanjers

Kijk op www.vakkanjers.nl of www.youtube.com/vakkanjers.

 

 


Terug