Zoeken

Finale Olympic Moves

Bericht geplaatst op: 18-6-2019

Finale Olympic Moves


Op vrijdag 7 juni vertrokken we vanaf de locatie Vlisterweg vol goede moed richting Ede. Hier werden op de velden van softbalvereniging de Moorfielders de finalerondes gehouden voor het onderdeel softbal. We namen deel met twee teams; meisjes klas 1-3 en jongens klas 3-4. 


De meisjes begonnen voortvarend, de tegenstander gaf goed partij. De eerste inning ging gelijk op en ook de volgende 2 innings gingen gelijk op. Uiteindelijk wonnen we de eerste wedstrijd met 11-4 door een goede slagronde in de vierde inning. De volgende wedstrijd hadden we beter onder controle, we bouwden een grote voorsprong op. We speelden zelfs een deel van de wedstrijd met 8 personen vanwege een blessure. 

De derde wedstrijd was beslissend om in de finale terecht te komen. Hier troffen we een school met veel softbaltalenten uit het Nationaal Team onder 16 jaar. Helaas verloren we deze wedstrijd. Wel mochten we gaan strijden voor de 3e plaats. De warme, zonnige dag leek zijn tol te hebben geëist, we speelden onze minste wedstrijd en eindigden op de 4e plaats. 

Ondanks alles ben ik als coach erg blij dat we na 2 jaar regen en afgelastingen, weer hebben kunnen spelen. Het trainen is beloond met een prachtige 4e plaats, meiden jullie zijn 4e van Nederland geworden, super! 

Het team van jongens klas 3-4 ging helaas in de eerste wedstrijd direct onderuit. In een gelijkopgaande strijd werden een paar kleine foutjes direct afgestraft. Zenuwen? Wie weet?! De tegenstander in de tweede wedstrijd was duidelijk een maatje te groot; waarschijnlijk zaten er maar 1 of 2 spelers niet op honkbal. Gelukkig werd er toch strak verdedigd en zelfs nog enkele punten gescoord. Bij de laatste poulewedstrijd waren de zenuwen verdwenen en konden de jongens eindelijk genieten van een overwinning. 4-2 was de uitslag; uitstekend geslagen, prima verdedigd en goed gelopen tussen de honken. Een lekkere opsteker. Nu konden we spelen voor de 5e plaats. Naarmate de dag vorderde gingen de jongens beter spelen want de laatste wedstrijd om de 5e plaats werd een makkie. Een 5e plaats van Nederland; een topprestatie voor een team wat bestond uit maar 2 jongens uit klas 4, 7 jongens uit klas 3 en zelfs 1 uit klas 2. Hoop voor de toekomst!


Frisbee

Het schoolteam Ultimate Frisbee stond voor een mooie uitdaging, het niveau is altijd erg hoog tijdens de finaledag. In de poule ging alles zeer voortvarend, alle 3 de poulewedstrijden werden gewonnen. In de halve finale troffen we het Dalton College uit Den Haag, zij bleken een zeer sterke tegenstander en uiteindelijk verloren we met 9-4 en dus helaas geen finaleplek. Tijdens de wedstrijd om plaats 3 kwamen we een vroege achterstand niet meer te boven, de energie was weg om er nog iets van te maken.

Wel hebben we prachtige scores gemaakt en goed teamwork laten zien, geweldig om te zien! 

 


Terug