Zoeken

Winnaar Waardse Spelen!

Bericht geplaatst op: 29-9-2019

Schoonhovens College winnaar Waardse Spelen!

 
Sportonderwijs is belangrijk op het Schoonhovens College. Dat bleek nog eens tijdens de Waardse Spelen waar tweede- en derdeklassers van het vmbo hun sportieve kwaliteiten toonden. Ze namen het op tegen honderden leeftijdsgenoten van andere middelbare scholen. Onze vmbo-leerlingen waren op diverse onderdelen oppermachtig en grepen overtuigend de eerste plaats!

 Die fraaie prestatie werd een week later beloond met een reusachtige wisselbeker. Organisator Frans van der Ham – toevallig ook economiedocent op het vmbo – reikte vrijdag 27 september de bokaal uit aan Pieter Zorgman (zie foto). Uiteraard deelden de leerlingen in de feestvreugde. Ze gingen gezamenlijk met hun gymnastiekdocenten Nick van der Wiel en Anna van Rooijen juichend op de kiek. Oefening op de zeven onderdelen van de Waardse Spelen hoorde bij de voorbereiding.

Vooral bij softbal blonken onze leerlingen uit. Deze sport zit in het dna van de school. Eerder werden in landelijke competities regelmatig kampioenschappen behaald. De Waardse Spelen is een sinds 2016 een traditie in de poldergemeente. Leerlingen mochten vooraf kiezen uit zeven sporten. Het gaat om tennis, softbal, atletiek (zevenkamp), beachvolleybal, triathlon, hockey en jeu de boules. Elke leerling schreef in op één onderdeel. Voor de organisatie was het daarom een logistieke puzzel om alle scholieren tijdig bij de diverse onderdelen te krijgen.

Frans van der Ham prees de samenwerking tussen scholen, sportclubs en vrijwilligers. ,,Er komt heel wat voor kijken om 1.100 leerlingen te laten sporten. Voor leerlingen, die sport als extra vak hebben gekozen, betekende het praktijktraining. Derde-, vierde- en vijfdeklassers waren scheidsrechter, jurylid, teller of tijdwaarnemer. Dat was uiterst leerzaam.”

Eindstand: 1. Schoonhovens College (Vlisterweg) 183 punten. 2. Schoonhovens College (Albert Plesmanstraat) 176 punten, 3. Willem de Zwijger 164 punten, 4. Driestar 105 punten en 5. Gemini College 103 punten.

 Tekst: Pieter van der Laan

Foto's: John Wijntjes

 

 

 

 


Terug