Zoeken

E&O4 B/K start bedrijven op!

Bericht geplaatst op: 4-12-2019

Jonge ondernemers staan op scherp

mok, keyfinder of speaker

Wil je de KWF Kankerbestrijding steunen met de aankoop van een speciale mok? Of je sleutels terugvinden met een hippe keyfinder? En wat dacht je van het beluisteren van muziek door je mobieltje te verbinden met een speaker vibration?

Dan kun je binnenkort je slag slaan, want drie teams met gretige jonge ondernemers gaan na de verkoop van aandelen – ter waarde van 250 euro – en de aanschaf van deze hebbedingetjes de markt veroveren.

De vierdeklassers van het profiel E&O zijn daarom een eigen bedrijf gestart en hebben zich inmiddels ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Voor KWF Mugs, Trovalo en Orador begint nu het serieuze werk. Na beschrijving van het ondernemingsplan, de onderlinge taakverdeling en de investering is het zaak om deze koopwaar aan de man te brengen.

KWF Mugs heeft het Kankerfonds via de mail hun zakelijke belang en ideële insteek helder kenbaar gemaakt. Het team meent met de blauwe mokken (inclusief krijtjes om de mok te beschilderen) en fraaie keuze te hebben gemaakt. ,,De eventuele winst schenken we straks aan het KWF”, zegt Tara. ,,We vullen de mok met snoepgoed en een folder over de acties van het kankerfonds. Het moet er mooi uitzien.” Lotte vult aan dat het team een enquête heeft gehouden onder de scholieren. ,,Daaruit bleek dat veel leerlingen ons willen steunen met het goede doel. We hebben er veel zin in.”

 De directie van Keyfinders is zelf nog wel eens haar sleutels kwijt. Daarom zou de sleutelvinder ook voor eigen gebruik kunnen dienen. ,,Maar liever verkopen we 75 stuks aan de klanten”, zeggen Khalid, Jip, Diego, Lloyd, Justin en Mandy. ,,Dan kunnen we nog een serie bestellen.” Justin had graag een exemplaar bemachtigd om de keyfinder te testen, maar dat zat er niet in. Achteraf had hij er eentje moeten aanschaffen. ,,Het zal ook wel lukken zonder oefening”, zegt hij vastberaden.

 Orador weet dat er een markt is voor de speakers. In de kennissenkring van Amin, Chafia, Jihan en Ruben is er enthousiast gereageerd op deze Spaanse vondst. Accountmanager Keneshka Burhan van de Rabobank Lopik was niet ontevreden over hun eerste schreden op het ondernemerspad. ,,Ze hielden een helder betoog bij de toelichting op hun plan. Nu de theorie in de praktijk brengen. Dat is niet eenvoudig.”


 

Tekst: Pieter van der Laan

Foto's: John Wijntjes/Pieter van der Laan


Terug