Zoeken

druk bezochte Open Dagen

Bericht geplaatst op: 27-1-2020

'Rust op deze school is pluspunt'


Het Schoonhovens College staat volop in de belangstelling bij gezinnen uit de Krimpenerwaard, Alblasserwaard en Lopikerwaard.

De Open Dagen trokken diverse basisscholen, kinderen en hun ouders/verzorgers naar het vmbo aan de Vlisterweg om een kijkje te nemen.
Ze werden als vanouds gastvrij ontvangen door personeel en docenten van het vmbo.

Na de rondleiding in schoolverband op de doordeweekse dagen, waarbij er in de verschillende lokalen iets gemaakt of gerpoefd kon worden, was het zaterdag 18 januari mogelijk om met ouders, broertjes en zusjes moderne apparatuur te bezichtigen, vertegenwoordigers van bevriende bedrijven te spreken en kennis te maken met mogelijk toekomstige docenten en opleidingen. Ook konden ouders een prsentatie bijwonen over de gemengde leerweg.

Dat deze contacten steeds ongedwongen en in alle rust plaatsvonden, werd door menig bezoeker als een groot pluspunt gezien. Een toekomstige 'schoolouder' uit Benschop kon dat wel waarderen, want zijn zoon houdt niet van teveel prikkels. ,,Hij werkt graag met zijn handen. Daarom wil ik dat hij via de middelbare school en een vervolgopleiding een technisch vak leert. Dan kan hij later op de boerderij klussen zelfstandig uitvoeren. Dat scheelt in de kosten en op een melkveehouderij heb je die genoeg. Ik ben zelf opgeleid tot timmerman en bouwde zelf de schuren.”

Zaterdagmorgen waren er diverse activiteiten voor de jeugd. Zo konden ze met hout en schroeven een robotje maken, een spijker in een houtblok slaan (de trotse winnares ontving na 14 rake klappen een tegoedbon van 100 euro en een tas), schaakstukken frezen met de CNC-machine, toestellen bedwingen in de gymzaal, een pop aankleden bij de Waardse Kids (voorheen Kinderopvang Schoonhoven) of lekkernijen proeven in de keuken. De heerlijke geur kwam je reeds in de gang tegemoet. Ook het lassen onder toezicht van Huibert Eskes en zijn 'rechterhand' Mo trok veel bekijks. Dat vurige klusje was voor veel kinderen een uitdaging.

Het was kortom een prima morgen om een goed beeld te krijgen van de afwisselende lessen op het toekomstbestendige vmbo. 


  

 

 Tekst: Pieter van der Laan

Foto's: John Wijntjes


Terug