Zoeken

Uitnodiging informatieavond 14 november

Op 14 november 2019 organiseert het Schoonhovens College een informatieavond voor alle niveaus. Tijdens deze avond kunt u diverse presentaties volgen; van LWOO tot en met (tweetalig) VWO. Natuurlijk kunt u ook presentaties volgen over de diverse activiteiten en ondersteuning die we onze leerlingen bieden. Voor een overzicht van alle presentaties klikt u hier. Naast de presentaties kunt u ook persoonlijk in gesprek gaan met onze docenten op de informatiemarkt.

Via deze link kunt u zich inschrijven voor deze avond. U ontvangt dan op 14 november uw persoonlijke rooster.

Het Schoonhovens College haalt eruit wat erin zit!

Klik op deze afbeelding voor meer informatie.

Uitnodiging jaarvergadering ouderraad 2019

De ouderraad van uw school nodigt u van harte uit voor de Algemene Jaarvergadering Ouderraad op 30 oktober aanstaande om 20.00 uur. Wilt u deze datum alvast in uw agenda reserveren?

Wanneer: woensdag 30 oktober 2019
Hoe laat: 20.00 – 21.30 uur , Inloop 19.30 uur
Locatie: Vlisterweg
 Vlisterweg  Albert
Plesmanstraat

Snel naar;

Boeken bestellen Klik hier >>

Voorlichtingsavonden locatie AP; om de presentaties te kunnen bekijken, klik hier >> >>

Voor alle praktische schoolgids informatie over het Schoonhovens College, kunt u bladeren of zoeken op trefwoord in onze>>

Schoolwiki

Actueel

12.500 euro voor het goede doel!

Bericht geplaatst op: 21-12-2018

Leerlingen en docenten halen een nacht door

Leerlingen van de locatie AP hadden van donderdagavond 20 december tot vrijdagmorgen 21 december 'nachtdienst'. Met een twaalf uur durende Kerstmarathon wilden we zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Plastic Soup Foundation. Vijf jaar geleden werd al een nachtelijke kerstmarathon georganiseerd. Deze was toen ten bate van War Child. Zoiets vergt een grote organisatie en inspanning. Vandaar dat je dat niet ieder jaar doet. De afgelopen jaren hebben we kleinere acties gehouden, in het kader van Serious Request. Nu vonden we de tijd rijp voor een nieuwe kerstmarathon. De Plastic Soup Foundation, die strijdt tegen de bergen plastic afval in zee, vonden we een mooi en duurzaam doel.
De leerlingen van de onderbouw waren tot middernacht op school, de derdejaars van 22.00 tot 2.00 uur en de bovenbouwers sloten de marathon af van 2.00 tot 8.00 uur. De docenten hadden in 'ploegendienst' hun lessen dan wel activiteiten.

De leerlingen hadden een gevarieerde nacht. Naast volop aandacht voor het probleem van plastic afval was er een muziekworkshop, escaperoom, 'Ik hou van Holland',  konden er brieven worden geschreven voor Amnesty International, en, om wakker te blijven, was er een lesje kickboksen.
Om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Plastic Soup Foundation lieten leerlingen zich sponsoren door ouders, familie, vrienden en bekenden. Daarnaast zijn er hapjes en drankjes op school verkocht voor het goede doel.
Al in de weken voorafgaand aan de kerstmarathon besteedden de docenten aandacht aan de problematiek van de enorme hoeveelheden plastic afval. Zo gaf een gastspreker van de Plastic Soup Foundation vrijdagmiddag uitleg over de impact van die ernstige verontreiniging.
Jaarlijks komt er 5 miljoen ton in de oceanen en zeeën terecht. Dit komt van het afval op straat, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door tanden poetsen. Al deze verschillende soorten plastic vormen in de zeeën en oceanen de 'plastic soep'.

De kerstmarathon op het Schoonhovens College heeft 12.500 euro opgebracht voor de Plastic Soup Foundation.

 


Terug