Zoeken

Geslaagd!

Kijk hier voor de uitslagenlijsten

Het Schoonhovens College is een middelgrote openbare school voor voortgezet onderwijs. Wij zijn niet zo heel groot, er heerst een prettige sfeer en de resultaten zijn goed. Drie uitstekende redenen om voor het Schoonhovens College te kiezen. Juist daarom weten leerlingen uit Schoonhoven en omgeving ons al jaren te vinden.

Talentontwikkeling en verdieping stimuleren we op elk onderwijsniveau. We geven les op twee locaties die allebei goed bereikbaar zijn met de fiets of met het openbaar vervoer. We hebben alles in huis voor elk onderwijsniveau.

Kijk rechts bij de schoollocatie waar je naartoe wilt gaan.

 

Het Schoonhovens College haalt eruit wat erin zit!

Klik op deze afbeelding voor meer informatie.

Actueel

12.500 euro voor het goede doel!

Bericht geplaatst op: 21-12-2018

Leerlingen en docenten halen een nacht door

Leerlingen van de locatie AP hadden van donderdagavond 20 december tot vrijdagmorgen 21 december 'nachtdienst'. Met een twaalf uur durende Kerstmarathon wilden we zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Plastic Soup Foundation. Vijf jaar geleden werd al een nachtelijke kerstmarathon georganiseerd. Deze was toen ten bate van War Child. Zoiets vergt een grote organisatie en inspanning. Vandaar dat je dat niet ieder jaar doet. De afgelopen jaren hebben we kleinere acties gehouden, in het kader van Serious Request. Nu vonden we de tijd rijp voor een nieuwe kerstmarathon. De Plastic Soup Foundation, die strijdt tegen de bergen plastic afval in zee, vonden we een mooi en duurzaam doel.
De leerlingen van de onderbouw waren tot middernacht op school, de derdejaars van 22.00 tot 2.00 uur en de bovenbouwers sloten de marathon af van 2.00 tot 8.00 uur. De docenten hadden in 'ploegendienst' hun lessen dan wel activiteiten.

De leerlingen hadden een gevarieerde nacht. Naast volop aandacht voor het probleem van plastic afval was er een muziekworkshop, escaperoom, 'Ik hou van Holland',  konden er brieven worden geschreven voor Amnesty International, en, om wakker te blijven, was er een lesje kickboksen.
Om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Plastic Soup Foundation lieten leerlingen zich sponsoren door ouders, familie, vrienden en bekenden. Daarnaast zijn er hapjes en drankjes op school verkocht voor het goede doel.
Al in de weken voorafgaand aan de kerstmarathon besteedden de docenten aandacht aan de problematiek van de enorme hoeveelheden plastic afval. Zo gaf een gastspreker van de Plastic Soup Foundation vrijdagmiddag uitleg over de impact van die ernstige verontreiniging.
Jaarlijks komt er 5 miljoen ton in de oceanen en zeeën terecht. Dit komt van het afval op straat, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door tanden poetsen. Al deze verschillende soorten plastic vormen in de zeeën en oceanen de 'plastic soep'.

De kerstmarathon op het Schoonhovens College heeft 12.500 euro opgebracht voor de Plastic Soup Foundation.

 


Terug


 Handige links;

  ELO   

  Digitaal inschrijven ouderavond

  Magister 6 inloggen

  Aura Online

 

  

Bekijk hier onze schoolfilm