Zoeken

Begeleiding

Goede leerlingbegeleiding staat bij het Schoonhovens College hoog in het vaandel. Dat begint al in de brugklas. Vers van de basisschool volgen alle brugklassers een speciaal programma voor een soepele overgang naar de middelbare school. In korte tijd raken ze gewend aan onze school, onze docenten en aan de nieuwe vakken. Ze voelen zich snel bij ons thuis!


Om goed te kunnen presteren op school is het belangrijk dat leerlingen hun talenten en capaciteiten kunnen ontwikkelen en dat ze met plezier naar school gaan. Als ze daarbij hulp nodig hebben, kunnen ze terecht bij de mentor. De mentor is voor leerlingen en ouders het eerste aanspreekpunt van de school. Hebben leerlingen meer begeleiding nodig, dan heeft het Schoonhovens College veel in huis.Faalangst

Niet iedereen kan goed omgaan met stress of verandering, hoge eisen en verwachtingen. Bij leerlingen met wat minder zelfvertrouwen ligt faalangst op de loer. En juist die faalangst staat goede prestaties in de weg. We geven daarom training om leerlingen te leren hoe ze op een flexibele manier zelf problemen kunnen aanpakken. Met meer zelfvertrouwen krijgen ze hun faalangst onder controle. Hoe wij onze leerlingen daarin ondersteunen, leest u in de brochure Leerlingbegeleiding.