Zoeken

Begeleiding

Goede leerlingbegeleiding staat bij het Schoonhovens College hoog in het vaandel. Dat begint al in de brugklas. Vers van de basisschool volgen alle brugklassers een speciaal programma voor een soepele overgang naar de middelbare school. In korte tijd raken ze gewend aan onze school, onze docenten en aan de nieuwe vakken. Ze voelen zich snel bij ons thuis!


Om goed te kunnen presteren op school is het belangrijk dat leerlingen hun talenten en capaciteiten kunnen ontwikkelen en dat ze met plezier naar school gaan. Als ze daarbij hulp nodig hebben, kunnen ze terecht bij de mentor. De mentor is voor leerlingen en ouders het eerste aanspreekpunt van de school. Hebben leerlingen meer begeleiding nodig, dan heeft het Schoonhovens College veel in huis.LWOO

Leerweg ondersteunend Onderwijs (LWOO) is voor leerlingen die bij het leren een steuntje in de rug nodig hebben. Ze krijgen les in kleinere klassen van docenten die weten dat zij het beste leren door te doen. Of ze nu huiswerkbegeleiding nodig hebben of hulp bij concentratieproblemen: we helpen hen graag. Wilt u weten hoe? Lees in de brochure LWOO voor wie het LWOO bedoeld is en hoe wij onze leerlingen ondersteunen.