Zoeken

Podiumervaring

De aula van het Schoonhovens College is gebouwd in de vorm van een klassiek theater. Het is een schitterende plek om voorstellingen te geven en daar wordt dan ook goed gebruik van gemaakt. Sinds het jaar 2000 wordt de Shownight georganiseerd. Dit is het podium voor aanstormend talent! Leerlingen met (ontluikend) talent voor muziek, zang, cabaret en dans krijgen de mogelijkheid op te treden voor een groot publiek in een echte theateromgeving.

Voor en door leerlingen

De Shownight wordt georganiseerd voor en door leerlingen. Ze treden niet alleen op, maar verzorgen ook de techniek, het decor en het licht en geluid. Iedereen mag zich opgeven. Elk jaar staan er veel leerlingen te trappelen om te mogen optreden. Tijdens speciale auditierondes beoordeelt een team van leerlingen de acts. Zij besluiten welke acts tijdens Shownight mogen optreden. Bij de keuze van de acts speelt originaliteit een belangrijke rol.

Van alles wat

Bij Shownight staan allerlei verschillende leerlingen op het toneel: de brugklasleerling naast de leerling uit 6 vwo. Of een groep dansers naast een leerling die het aandurft in haar eentje een lied te zingen. En allemaal krijgen ze een daverend applaus. Elke avond zit de aula vol (300 personen). Het spektakel vindt plaats gedurende drie avonden in februari. Er is ook een matinee voor de leerlingen van groep 8 van basisscholen rondom het Schoonhovens College.

Opgeven hiervoor kun je bij wee@schoonhovenscollege.nl.


De Shownight ontroert en verrast, laat je lachen en laat je er stil van worden.