Zoeken

“Een goede winnaar is ook een goede verliezer”

Sport speelt een belangrijke rol binnen het onderwijs op de Vlisterweg. We eisen veel van onze leerlingen, maar we zijn wel duidelijk. Van tevoren leggen we precies uit waarop we je gaan beoordelen en waar je op kunt scoren. Je weet dus wat er van je verwacht wordt. Je krijgt gedurende je schoolcarrière relatief veel uren sportonderwijs, zodat je op allerlei manieren je energie kwijt kunt.


Sport blijft tot en met de vierde klas een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Dat bewijst ook de verkiezing van sportman of sportvrouw van het jaar, een vast onderdeel tijdens onze diploma-uitreiking. De winnaar of winnares gaat naar huis met een trofee die in huis ontworpen en gemaakt is door leerlingen van onze school.


Oud-leerlingen die inmiddels op het mbo zitten, hebben het nog steeds over ons sportonderwijs. Daar zijn we stiekem best trots op! Getalenteerde leerlingen bieden we iets extra's aan in de vorm van meerdere schoolteams die meedoen aan diverse (inter)nationale toernooien. Al jaren sporten we op hoog niveau en doen we mee om de prijzen.


Olympic Moves

De verschillende schoolteams doen elk jaar mee met Olympic Moves, de grootste scholencompetitie van Nederland. Hierbij zijn we ook al verschillende keren Nederlands Kampioen geworden bij de onderdelen Softbal en Ultimate Frisbee.

Valley Frisbee Games: ultimate frisbee

Een andere sport waarin het Schoonhovens College uitblinkt is ultimate frisbee. Het jaarlijks strijdtoneel is de Valley Frisbee Games in Veenendaal. Tijdens dit internationale toernooi spelen we met gemixte teams tegen Nederlandse scholen en verenigingen.

Trainen, trainen en nog eens trainen

Het niet vanzelfsprekend dat we met sport zo vaak in de prijzen vallen. Daar gaat veel training en discipline aan vooraf. Softbal is "big" op locatie de Vlisterweg. Voor de selectietrainingen melden zich jaarlijks meer dan 100 jongens en meisjes aan. Dat is bijna 20% van alle leerlingen van de Vlisterweg!
De schoolteams trainen een keer per week buitenschools. En als dat nog niet genoeg is, kunnen leerlingen tijdens de pauzes ook gebruik maken van de kooi met optos-machine om hun slag te perfectioneren.