Zoeken

Actueel van de locatie Vlisterweg

Succesvolle stages in Bovenberghe

Bericht geplaatst op: 12-4-2019

Succesvolle stages in Bovenberghe

Mens en Zorg behoort tot de profielvakken van Zorg & Welzijn. Daarom is koffie rondbrengen en een praatje maken met de ouderen van woonzorgcentrum De Bovenberghe een mogelijke opstap naar een baan in de welzijnssector.

Na de stage van een aantal vierdeklassers waren afgelopen maand de derdeklassers aan de beurt. Tess (15) en Rosalie (16) debuteren deze morgen bij de breiclub van Greet en Dirrie. Het is een ontspannen activiteit voor de senioren, die aan een grote tafel vol kluwen wol kledingstukken fabriceren voor weeshuizen in Oost-Europa. Het mes snijdt dus niet aan twee maar zelfs aan drie kanten: heerlijke ontspanning voor de bewoners van De Bovenberghe, een goed doel en praktijktraining in het omgaan met ouderen voor de leerlingen van het vmbo.

Tess en Rosalie slaan zich daar goed doorheen. Terwijl het gezellige getik van de breipennen op de achtergrond de toegenomen activiteit verraden, geven beiden aan dat ze na het behalen van hun diploma toch liever het kappersvak induiken. ,,Dat wilde ik als kleuter al”, zegt Rosalie. ,,Ik klus nu soms bij in een kapsalon in Groot-Ammers. Ik wil na het vmbo naar de kappersvakschool in Utrecht.” Haar vriendin Tess volgt in haar spoor. ,,Het is best pittig, want je moet soms de hele dag achter een kappersstoel staan. Maar dat kan ik wel aan.”

Docent Marieke Baas van de afdeling Zorg & Welzijn spreekt van succesvolle stages in het Schoonhovense zorgcentrum. ,,Je leert jezelf te presenteren bij een gezelschap. Dat is altijd een nuttige ervaring.”
Tekst: Pieter van der Laan

Foto: Adri Verhoeven

Terug