Zoeken

Actueel van de locatie Vlisterweg

leerzame fietscontrole op de Vlisterweg

Bericht geplaatst op: 11-6-2019

Fietstechniek TT VW

Op dinsdag 4 juni en donderdag 6 juni vond er op de Vlisterweg een fietscontrole plaats voor alle eerstejaars leerlingen. De leerlingen hebben onder begeleiding van fietsenmaker Jaap Zanen uit Schoonhoven, Robin Bijl uit Bergambacht en de docenten techniek VW, hun fiets aan de hand van een controlelijst gecontroleerd. Tijdens de controle werd vooral gelet op de verlichting en de remmen. De meeste fietsen waren prima in orde. Bij sommige fietsen zat het een en ander niet goed meer vast of de verlichting deed het niet. De leerlingen hebben vervolgens de onderdelen voor zover het kon, vastgezet en de batterijen voor de verlichting vernieuwd.
Sommige zadels en fietssturen stonden te hoog of te laag. Deze leerlingen hebben zelf het stuur en zadel op de juiste hoogte ingesteld.

Verder kregen de leerlingen een les fietsband plakken. Deze les werd gegeven door de conciërges Bert Heijkoop en Dick Heikoop van de locatie Vlisterweg. Sommige leerlingen hadden al een keer eerder een fietsband geplakt en mochten de vaardigheden laten zien aan andere leerlingen.

In het technieklokaal werd door een fietsenmaker informatie gegeven over een E-Bike en een motor. De leerlingen konden tijdens de uitleg vragen stellen. Verder kregen de leerlingen een les fietsketting afstellen. Er waren twee leerlingen waarvan de fietsketting te los zat. Deze fietsen werden als lesmateriaal gebruikt.

Doel van deze lessen was de leerling bewust maken om veilig deel aan het verkeer te nemen met een goede fiets  De leerlingen vonden het heel leuk om te doen. De opzet is zeker geslaagd. Het was een leuk en leerzaam project en ook de beide fietsenmakers waren enthousiast.

 


Terug