Zoeken

Actueel van de locatie Vlisterweg

BWI3 maakt boombank voor Bovenberghe

Bericht geplaatst op: 7-7-2019

Je kan toch geen 'nee' zeggen tegen een dringend verzoek van een verzorgingshuis? Docent Tom van Kats van Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) kon dat ook niet, toen Marianne Westhoek (voorzitter van de cliëntenraad van Bovenberghe) hem verzocht de alom geliefde boombank namens de bewoners te repareren. ,,Maar die was kuis verrot. Er moest een nieuwe komen. Dat was meteen duidelijk”, vond Van Kats.

Hij kreeg toestemming van de schoolleiding en een financiële bijdrage van de Stichting Vrienden van het Schoonhovens College om hout aan te schaffen voor dit goede doel. Vervolgens gingen de derdeklassers onder toeziend oog van docent Sjaak Ouwerkerk enthousiast aan de slag met het meubilair. Het was niet zo'n simpele klus met drie schuine kanten. Niettemin werd het karwei door collectieve inspanning geklaard. De boombank werd vorige week overgebracht naar de tuin van Bovenberghe aan de Asserlaan en na enkele laatste handelingen ter plekke gereed gemaakt voor gebruik.

Dat ging officieel en met een feestelijk tintje. Donderdag 4 juli togen 28 leerlingen en drie docenten van BWI naar De Bovenberghe om de onthulling bij te wonen. Twee bewoners, de heren Van Hagen en Van Ieperen, mochten de witte doeken wegtrekken en werden beloond met applaus.

De leerlingen waren onder de indruk van de blijdschap van de oudere bewoners en konden zien hoeveel plezier een werkstuk oplevert. ,,Het had ook een maatschappelijke component”, vond docent Frank Berman. ,,Jong en oud werden even verenigd. Dat was een prima match. Zoiets zouden we wel vaker willen doen.”

Er zijn reeds leerlingen van de afdeling Zorg & Welzijn van het Schoonhovens College actief in het verzorgingshuis waar ze zich als stagiairs nuttig maken in de dienstverlening. Volgens Marianne Westhoek zouden ook timmeractiviteiten van leerlingen kunnen worden verricht in het bijzijn of met medewerking van oudere bewoners. ,,Hier wonen diverse voormalige ambachtslieden. Die vinden dat prachtig.”

Een mooie opdracht, prima resultaat en tevreden gezichten. Het ijsje van boerin Cynthia uit Montfoort smaakte opperbest.

 

 

Tekst: Pieter van der Laan

Foto's: Adri Verhoeven


Terug