Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

Begeleiding Albert Plesmanstraat

Nieuwe vakken, veel docenten en een groter schoolgebouw. De overgang van groep 8 naar de brugklas is voor sommige leerlingen iets wat ze fluitend doen omdat ze graag aan iets nieuws willen beginnen, voor andere leerlingen is het best spannend. Wij gaan je helpen om je zo snel mogelijk thuis te voelen.
Als je je hebt aangemeld, maak je al voor de zomer kennis met je nieuwe klas. Ook kun je overstaplessen volgen, waardoor je al een beetje aan de school kunt wennen. Je wordt in een klas geplaatst met leerlingen die je kent (als je dat wilt) en met wie je mee kunt fietsen.
Het schooljaar start met het brugklaskamp. Dat is een leuke manier om heel snel je klasgenoten en je mentor te leren kennen. Je mentor is degene bij wie je altijd terecht kunt met je vragen. Hij/zij legt aan het begin van het jaar ook uit hoe het werkt met proefwerken, cijfers etc. De mentor bespreekt ook met je welke keuzes je het best kunt maken in keuzewerktijd. En als het even niet wil lukken in het begin, of later in het jaar, dan kun je naar huiswerkbegeleiding of een ander soort groepje waarin je speciale hulp krijgt (bijvoorbeeld als je last hebt van faalangst). Je hoeft het niet allemaal in één keer goed te doen!