Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

Decanaat

Wat ga jij doen na school?

Als je op het voortgezet onderwijs zit, weet je vaak nog niet wat je gaat doen na het behalen van je schooldiploma. Er zijn zoveel mogelijkheden! Juist dan kun je wel wat hulp gebruiken van onze afdelingsdecanen. Deze opleidingscoaches begeleiden je persoonlijk bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding of beroep. Per afdeling organiseren ze daarvoor allerlei activiteiten zodat jij een duidelijk beeld krijgt van de verschillende opleidingen en beroepen.

De decanen geven in het tweede leerjaar tijdens mentorlessen loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). We organiseren ook een profiel-week en een ervaringsweek, waarin je alvast kennis maakt met de beroepspraktijk. Decanen komen eerst klassikaal en later individueel in beeld. Ouders betrekken ze ook bij de keuze voor een vervolgopleiding of beroepskeuze. Decanen zorgen ervoor dat je samen met je ouders een weloverwogen keuze kunt maken over je eigen toekomst.

Loopbaanleren

Hoe kun je de leerlingen het best motiveren? Door hen vooral mee te laten praten over hun eigen toekomst. We gaan daarom het gesprek aan en laten leerlingen zelf vertellen waar ze goed in zijn. We willen een leeromgeving creëren waarin de leerlingen hun eigen loopbaan actief vormgeven. Het loopbaanleren heeft als belangrijkste doel de leerling zijn eigen kwaliteiten, talenten en ambities te laten ontdekken. Ook het ontwikkelen van een goed en realistisch zelfbeeld is belangrijk. Door middel van praktische sector-oriëntatie maakt de leerling actief kennis met de vele mogelijkheden binnen iedere sector. Ook geven we er workshops loopbaanleren en voert de mentor loopbaangesprekken met de leerling. In deze gesprekken wordt samen met de leerling gekeken naar zijn mogelijkheden, wensen en kwaliteiten.