Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo
12 december 2022

VMBO en MAVO 3 naar Aachen

Leerlingen uit klas 3 vmbo basis, kader en mavo die Duits in hun vakkenpakket hebben, gingen op donderdag 8 december op excursie naar Aachen. De leerlingen werden een intensieve dag lang ondergedompeld in de Duitse cultuur, geschiedenis, mensen en de taal.

Door middel van een stadswandeling met speurtocht onder begeleiding van een docent kwamen de leerlingen in aanraking met de historische gebouwen, geschiedenis en natuurlijk de gezellige kerstmarkt in de oude binnenstad. De leerlingen moesten sommige vragen aan de standhouders van de kerstmarkt stellen en oefenden zo hun Duits in een reële situatie. Dit werd door sommige leerlingen fanatiek gedaan.
Tijdens de stadswandeling gingen de leerlingen met hun docent(e) in één van de gezellige horecagelegenheden lekker lunchen en vervolgens mochten zij de stad op eigen gelegenheid verder ontdekken. De winkelstraten waren in deze vrije uren erg in trek… Kortom: tevreden gezichten aan het einde van de dag in de bus, bij zowel leerlingen als docenten.

Terug naar overzicht