Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo
6 juli 2022

Afscheid Leen Prins

De jaarlijkse bijeenkomst met docenten en medewerkers was een uitgelezen moment voor rector-bestuurder Sandra Niemeijer om locatiedirecteur Leen Prins uit te luiden.

De 66-jarige bruggenbouwer gaat met pensioen. Niemeijer noemde Prins lovend 'de beste ambassadeur die het vmbo zich kon wensen'. Leen Prins begon in 1978 aan zijn onderwijsloopbaan in Schoonhoven bij LHNO Zilverschoon in de Spoorstraat en eindigde op het vmbo aan de Vlisterweg. Die periode was lang genoeg om het Schoonhovens College op de kaart te zetten. ,,Leen Prins heeft een indrukwekkende carrière achter de rug en laat een fraaie erfenis achter. Met name het techniekonderwijs heeft door zijn inzet nieuwe impulsen gekregen. Zijn visie stond als een huis: leerlingen dienden hun kennis op te doen op school én in de praktijk. Daartoe zocht hij nauwe samenwerking met regionale bedrijven, waarvan er nu ruim 100 lid zijn van de Stichting Vrienden van het Schoonhovens College. Niet voor niets wordt hij door sommige ondernemers als een 'icoon' gezien.”

Volgens de rector had Prins een hart voor zijn leerlingen en oog voor collega's. ,,Hij was loyaal, creatief en beschikte over durf. Hij kleurde niet altijd binnen de lijntjes, maar bleef wel trouw aan zijn concept en vriendelijk tegen de medemens. Het laatste jaar was niettemin moeilijk door nare gebeurtenissen en corona. Leen Prins gaf in december reeds aan dat het wat hem betreft mooi was geweest”, aldus Sandra Niemeijer.

Team
In zijn dankwoord benadrukte de scheidende locatiedirecteur dat hij dat allemaal niet alleen voor elkaar heeft gebokst. Leen Prins: ,,Je hebt een hecht team nodig om te slagen. Medewerkers en docenten hebben bijgedragen aan het succes van deze school. Je doet dat met elkaar. Ik dank daarom iedereen voor de steun in de afgelopen jaren.”

Leen Prins blijft tot december als adviseur verbonden aan het Schoonhovens College. Hij wordt na de zomer opgevolgd door interim-bestuurder Wils van Leijden, die nu nog werkzaam is als directeur bij het Groene Hart Leerpark in Alphen.

Tekst: Pieter van der Laan
Foto's: Stephan Tellier

Terug naar overzicht