Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

Anne neemt deel aan Nationaal jeugddebat

14 april 2024

Anne van Wegen uit vwo 4 van het Schoonhovens College zal op maandag 15 april deelnemen aan het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer.
De deelnemende jongeren zijn voor dit debat verdeeld over vier fracties, rood, groen, geel en blauw. Iedere fractie heeft zich tijdens de voorbereidende bijeenkomsten verdiept in een maatschappelijk thema dat jongeren aangaat. Daarbij gingen zij in gesprek met experts op dit thema en schreven zij een voorstel, waarover zij in debat zullen gaan met verschillende ministers en staatssecretarissen. Anne heeft in de fractie blauw de rol van secretaris. Dit betekent dat zij ervoor verantwoordelijk is dat op het juiste moment de juiste argumenten gebruikt worden. Een verantwoordelijke rol dus.

Sociale media en mentale gezondheid jongeren
Het voorstel dat Anne haar fractie heeft geschreven draait om de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren. Een belangrijk en actueel thema, waarover Anne aangeeft dat het belangrijk is dat de overheid er aandacht voor heeft. Het mediawijs maken van jongeren is iets waar nu al aandacht voor is, maar er is nog ruimte voor verbetering.
Over hun voorstel gaan Anne en haar fractie in gesprek met de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Maarten van Ooijen en met Alexandra van Huffelen, Staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering. Voor deze politici is het Nationaal Jeugddebat een mooie kans om de mening van jongeren te horen, zodat zij dit mee kunnen wegen bij het nemen van besluiten. Zo weegt Anne van Wegen haar mening dus een beetje mee in het beleid van onze overheid.

Media-optreden
Verschillende media, waaronder het Jeugdjournaal en Hart van Nederland, zullen aandacht besteden aan het Nationaal Jeugddebat. Anne vertelde dat ze al een kort voorgesprek had met de redactie van Hart van Nederland, dus mogelijk zien we haar op 15 april op televisie terug. Ook zal met de politici en de jongeren een filmpje gemaakt worden voor de social media van het Ministerie van Binnenlandse Zaken zelf.

Terug naar overzicht