Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

Applaus voor trotse mbo-studenten

3 juli 2022

De handen gingen op elkaar voor zeven trotse mbo-studenten, die maandag 27 juni in de aula van het Schoonhovens College aan de Vlisterweg hun diploma in ontvangst mochten nemen.

Ricardo Dietvorst, Bram Aantjes en Wouter Steenbergen bekwaamden zich de afgelopen jaren in het verspanen, terwijl Jonas van der Vlist, Jeroen Rietveld, Nick Koudijs en Yael van der Vlist zich succesvol richtten op constructiewerk.

Reden voor leidinggevenden, docenten en coördinatoren van het Schoonhovens College en Techniek College Rotterdam (TCR) om een feestelijke bijeenkomst te beleggen met de geslaagden, hun ouders en de bedrijven waar de jong volwassenen hun BBL-opleiding hebben voltooid. Daarmee kwam de eerste lichting mbo-leerlingen van 'Schoonhovense makelij' voor het voetlicht. Locatiedirecteur Leen Prins stelde in zijn openingswoord dat de nadrukkelijke wens om vmbo-leerlingen via koppeling met TCR in vertrouwde omgeving naar mbo-niveau te begeleiden is verwezenlijkt. ,,Je ziet dat het werkt. Dat kan alleen met uitstekende docenten, steun van bedrijven en betrokken ouders die bij hun zoon de juiste snaar weten te raken.”

Praktijkopleider Erik de Bruin (TCR) voegde daar aan toe dat de inzet van de mbo-studenten in het barre corona tijdperk mede bepalend was. ,,De flexibele omgang met het Schoonhovens College, dat het onderwijs leverde om je verder te kunnen ontwikkelen, was perfect. Hier en op hun werkplek bij hun leermeesters kregen vaardigheden vorm. Skills heb je gewoon hard nodig in de moderne techniek.”

Magnificent Seven

De metaaldocenten Ron Okhuyzen en Johan Houtman schetsten vervolgens een beeld van de The Magnificent Seven die soms onder lastige omstandigheden moesten doorzetten om het begeerde diploma te halen.

Ron Okhuyzen loofde de inspanningen van Wouter Steenbergen, die bij Acero altijd een praatje maakte over zijn vorderingen bij de machines. De ijverige Ricardo Dietvorst (L+C Schoonhoven) was de 'papa' van de klas. ,,Hij zette medeleerlingen weer met beide benen op de grond als er discussies waren over geld of de kosten om op jezelf wonen. Ricardo heeft bovendien veel van de praktijk zelf moeten aanleren.” Bram Aantjes (JEVA) zit al 7 jaar op deze school. We zijn nu wel klaar met je. Het is een fijne leerling met een grote mond maar een klein hartje”.

Johan Houtman boog zich over de constructiewerkers, van wie er drie niveau 3 hebben afgerond. Jonas van der Vlist (Hieselaar) tekende zijn eindwerkstuk driedimensionaal en programmeerde vervolgens de lasermachine. ,,Dit was duidelijk van een hoog niveau.” Jeroen Rietveld (Verdo Staal) begon eerst aan een BOL-opleiding, maar switchte na een jaar naar een BBL-opleiding bij ons. Hij had daardoor vrijstellingen waardoor Jeroen zijn niveau 3-opleiding in twee jaar kon voltooien.” Nick Koudijs (BlonkStaal) is een prima voorbeeld van de doorlopende leerlijn. Hij begon met niveau 2, maar stapte na het eerste jaar over naar niveau 3. Nick werkt heel zelfstandig en maakt nu hele fraaie spiltrappen.” Yael van der Vlist (Hieselaar) heeft de smaak te pakken. Hij deed zijn opleiding constructiewerker niveau 2 opnieuw en plakt er twee jaar aan vast om zijn niveau 3-diploma te halen. Chapeau!”

Felicitaties voor de geslaagden waren er eveneens van de docenten Bas van Pelt (Nederlands), Frans van der Ham (fysica), Hennie Reijners (natuurkunde) en Debby Meissen (wiskunde).

Tekst: Pieter van der Laan
Foto's: John Wijntjes

Terug naar overzicht