Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

Streets of the world

7 november 2022

“De wereld wordt kleiner als je groter wordt”. Via internet even op een Amerikaanse website kijken, een mobieltje uit China, fruit uit Afrika in de supermarkt en vliegen naar een tropische bestemming. Hoe bereid je leerlingen voor op een globaliserende samenleving? Hoe zit dat met een eerlijke verdeling van welvaart? Wat zijn de gevolgen van klimaatverandering? En wat hebben we nou gemeen met de alle andere mensen op de wereld?

Stuk voor stuk zijn dit vraagstukken waar mensen in de huidige mondiale samenleving mee te maken krijgen. Als school willen we daarom de leerlingen bewust maken van de wereld om hen heen: wereldburgerschap.
In het kader van wereldburgerschap hebben wij in de eerste week van november het project Streets of the World opgestart. Dit is een project van fotograaf Jeroen Swolfs die alle landen op de wereld heeft bezocht en op zoek is gegaan naar positiviteit en de overeenkomsten tussen mensen: positiviteit is immers overal!

De leerlingen van klas 1 kregen een lezing van Jeroen Swolfs over Streets of the World. Dat was de aanzet tot ons eigen project, waarbij de leerlingen leren hoe zij positiviteit in hun eigen leefomgeving kunnen vinden. Dit doen we door ons eigen Streets of the World fotoverhaal te maken en aan het werk te gaan met opdrachten omtrent duurzaamheid.

Terug naar overzicht