Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

TTO-leerlingen naar Engeland

22 april 2022

TTO-leerlingen naar Engeland

Normaal gesproken gaan de tto-leerlingen in leerjaar 3 naar Hastings. Door corona hebben de leerlingen die nu in de 4e klas zitten, dit moeten missen. Vandaar dat nu V3a samen met V4a een meerdaagse excursie naar Engeland heeft gemaakt. Van 19 t/m 22 april vonden ze dit keer, wegens een last minute annulering van de Engelse organisatie, geen onderdak bij gastgezinnen in Hastings, maar in Cranbrook.

Nieuw dit jaar was, dat de leerlingen na aankomst in Engeland naar Canterbury gingen, waar zij een Scavenger Hunt gingen organiseren voor B1a en B2a die over maand naar Canterbury gaan. Zo is V3a, die in klas 2 wegens de pandemie niet naar Canterbury kon gaan, toch even in het magische stadje geweest. 's Avonds werden zij ondergebracht bij gastgezinnen, waar zij hun Engels verder konden perfectioneren.

Woensdag was het vroeg uit de veren, want de reis ging naar Londen. Gestart werd met een cruise over de Theems, richting The Big Ben en het paleis van Westminister. In de stad gingen de leerlingen aan de slag met verschillende opdrachten, zoals het interviewen van mensen voor hun reisvlog over Engeland. Aan het eind van die dag is de groep naar de musical The Lion King gegaan.

Op donderdag stonden Cranbrook, Beachy Head, Berling Gap en Brighton op het programma: de veelzijdigheid van Engeland in een notedop. Van het rustige plaatsje Cranbrook (waar de leerlingen typisch Engelse sporten hebben ervaren), via de prachtig mooie White Cliffs en zijn steenstranden, naar het bruisende Brighton met zijn gezellige pier, leuke binnenstad en oude verhalen.
In Brighton stond een rondleiding op het programma in het Royal Pavilion, een klein paleis dat een exotische en sprookjesachtige indruk achterlaat. Het gebouw laat Arabische, Chinese, Hindoeïsche en gotische invloeden zien.
Ook hebben de leerlingen, op zoek naar de mooie plekjes van het stadje, lokale mensen aangeschoten om hen te interviewen en te helpen de mooiste plekken te vinden.

Op de laatste dag ging de terugtocht via Dover, waar een aantal leerlingen in Dover Castle een rondleiding hebben gegeven (onderdeel van hun reisvlog) en werd afscheid genomen van Engeland met mooie wandeling langs de White Cliffs en door de natuur, om daarna weer op de ferry te stappen richting Frankrijk en Nederland.

Terug naar overzicht