Zoeken
ELO
Magister
Aura
School gids
Zermelo

Voorlichting drugs en verslaving

27 november 2023

Elk schooljaar verzorgt de organisatie Chris en Voorkom een drugsvoorlichting voor alle 3e klassen. Deze voorlichting vond plaats in de week van 20-24 november en werd verdeeld in een blokuur en een los uur.

In het blokuur gingen de leerlingen zelf aan de slag. Ze maakten kennis met verschillende herkenbare (fictieve)personages. Zo werden ze aan het denken en aan het werk gezet. Ze leerden meer over oorzaken en signalen van risicogedrag, het gebruik van middelen en ontdekten welke beschermende- en risicofactoren een rol spelen in het leven van hun personages.
Tegelijkertijd leerden ze meer over verschillende drugs, de gevolgen van gebruik, de invloed van hun sociale omgeving en wat verslaving is. De leerlingen dachten met elkaar na welk advies zij hun personage zouden geven en waar ze betrouwbare informatie kunnen vinden.
In het losse uur maakten de leerlingen (en hun mentor) kennis met een ervaringsdeskundige. Met de kennis die ze hebben opgebouwd gingen ze in gesprek om te ontdekken hoe hij/zij verslaafd was geraakt en welke risicofactoren hieraan hebben bijgedragen. Het was een open gesprek, waarin de problematiek ineens heel "echt" werd.

Terug naar overzicht